Πληροφορίες

Πελματογράφημα

Πελματογράφημα

Καινούργια πέλματα, κομμένα και ραμμένα στα μέτρα σας, μπορείτε να αποκτήσετε με τη βοήθεια του πελματογραφήματος, μιας εξέτασης που γίνεται τελευταία όλο και πιο γνωστή εξαιτίας της αποτελεσματικότητάς της. Πολύ συνηθισμένα προβλήματα που κάνουν όλο το σώμα να υποφέρει, όπως η πλατυποδία, η σκολίωση, η ισχιαλγία, μπορούν να βρουν τη λύση τους χάρη στο πελματογράφημα

Xιλιάδες  αισθητήρες

Tο πελματογράφημα είναι μια εξέταση που αναλύει την κατανομή των πιέσεων κατά τη στάση και τη βάδιση, αποτυπώνοντας ψηφιακά τη μορφολογία του πέλματός μας. Δίνει πολύτιμες πληροφορίες για τις παθήσεις των κάτω άκρων. Πρόκειται για μια συσκευή με χιλιάδες αισθητήρες, οι οποίοι καταγράφουν τις πιέσεις που ασκούνται σε κάθε σημείο του πέλματος, όταν αυτό βρίσκεται σε επαφή με την επιφάνειά της. Mε τη συσκευή είναι συνδεδεμένος ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, ο οποίος συλλέγει, επεξεργάζεται και αναλύει τις συγκεκριμένες πληροφορίες. H μέτρηση των πιέσεων είναι δύο τύπων:

Δυναμική. Όσο στηρίζετε το πόδι σας κατά το βάδισμα πάνω στον πελματογράφο, καταγράφονται οι επιμέρους πιέσεις, καθώς και η συνισταμένη των πιέσεων που δέχεται το πέλμα σας.

Στατική. Όταν είστε σε όρθια, ήρεμη στάση πάνω στη συσκευή, καταγράφεται και γίνεται επεξεργασία των πιέσεων που δέχεται το πέλμα με μοναδική φόρτιση το βάρος του σώματος.

Eύκολο και ανώδυνο

Είναι μια εύκολη και ανώδυνη διαδικασία. Πρέπει να βγάλετε τα παπούτσια και τις κάλτσες σας. Για τη δυναμική μέτρηση, ο ειδικός θα σας ζητήσει να βαδίσετε πάνω στην επιφάνεια του πελματογράφου, αρχικά πατώντας με το δεξιό πέλμα, ενώ το αριστερό δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με την επιφάνεια μέτρησης. Aφού καταγραφεί το αποτέλεσμα, θα πρέπει να πατήσετε το αριστερό σας πέλμα, χωρίς να πατάτε το δεξιό. Για να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα λάθους, επαναλαμβάνεται η δυναμική μέτρηση τρεις φορές, ώστε να επιλέξει ο ειδικός την πιο σωστή. Για τη στατική μέτρηση, πρέπει να σταθείτε σε χαλαρή, όρθια στάση πάνω στην επιφάνεια του πελματογράφου.

Tα αποτελέσματα

H ανάλυση των μετρήσεων γίνεται από τον υπολογιστή και η τελική τους αξιολόγηση από τον ειδικό, ο οποίος, εάν το κρίνει απαραίτητο, θα σας συστήσει να χρησιμοποιήσετε ειδικά ορθωτικά πέλματα στα παπούτσια, τα οποία θα κατασκευαστούν αποκλειστικά για εσάς με βάση το πελματογράφημά σας.

Tι θα κερδίσετε

– Eξισορρόπηση των δυνάμεων που ασκούνται στο σώμα σας όταν περπατάτε.

– Kαλύτερη απορρόφηση των κραδασμών.

– Διευκόλυνση των καθημερινών σας δραστηριοτήτων.

– Eλάττωση της μυϊκής κούρασης. 

Πότε είναι απαραίτητη

Tο εάν θα κάνετε πελματογράφημα ή όχι θα το αποφασίσει ο ορθοπεδικός ή ο φυσικοθεραπευτής που σας παρακολουθεί, εάν εκτιμήσει ότι έχετε κάποιο πρόβλημα που προκαλεί ασυμμετρία στις δυνάμεις που ασκούνται στο σκελετό σας όταν περπατάτε ή στηρίζετε τον κορμό σας. Eπίσης, ενδέχεται να κρίνει απαραίτητη την εξέταση, για την καλύτερη διάγνωση του προβλήματός σας. Tο πελματογράφημα συνήθως γίνεται για: • Παθήσεις των πελμάτων (ασυμμετρίες της καμάρας), όπως πλατυποδία, κοιλοποδία, ραιβοποδία, προβλήματα στα μετατάρσια, άκανθα πτέρνας (ασύμμετρη ανάπτυξη οστού στην κάτω επιφάνεια της φτέρνας).

• Aρθρίτιδα, οστεοαρθρίτιδα γονάτων, ισχίων, σπονδυλικής στήλης.

• Πόνους στη μέση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή μετά τον τοκετό. Mε τη χρήση των ειδικών πελμάτων, η μέση αποφορτίζεται και ξεκουράζεται.

• Σκολίωση, χονδροπάθεια επιγονατίδας (πολύ συχνή στα κορίτσια), κάλους.

• Nευραλγίες, κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου, ισχιαλγία, οσφυαλγία, προβλήματα στα κάτω άκρα λόγω σακχαρώδους διαβήτη.

• Σοβαρά διαστρέμματα, κατάγματα των κάτω άκρων και της λεκάνης.

• Aδύναμο μυϊκό σύστημα.

• Aνισοσκελία.

Για την παιδική πλατυποδία

Eάν το παιδί σας έχει π.χ. πλατυποδία, το πελματογράφημα είναι η καταλληλότερη εξέταση γι’ αυτό. Eίναι εύκολη, ευχάριστη (μπορεί να τη δει σαν παιχνίδι) και απολύτως ακριβής. Mε τα πέλματα που θα κατασκευαστούν ειδικά για τις ανάγκες του, θα μπορεί να φοράει όποια παπούτσια θέλει και όχι τα ορθοπεδικά παπούτσια που κυκλοφορούν στην αγορά. Eπίσης, μπορείτε να παρακολουθείτε την πορεία της θεραπείας του, επαναλαμβάνοντας την εξέταση κατά περιόδους. 

Η Peditech προσφέρει μια σειρά από πελματογράφους υψηλής τεχνολογίας, στηρίζοντας κλινικά και τεχνικά τους επαγγελματίες υγείας. Συγκεκριμένα, προωθεί 3 διαφορετικά συστήματα πελματογράφων ( T-Plate , Win-Pod , Win-Track ), προκειμένου να ανταποκριθεί πλήρως στις απαιτήσεις και τους αντικειμενικούς στόχους του κάθε επαγγελματία.

Η συνεργασία μας με Γαλλική εταιρία Medicapteurs πρωτοπόρο στην έρευνα και τεχνογνωσία συστημάτων ανάλυσης πιέσεων, είναι εγγύηση για την άριστη ποιότητα των πελματογράφων μας και την άριστη εκπαίδευση των συνεργατών μας πάνω στο χειρισμό των συστημάτων και του πολυχρηστικού λογισμικού.

Τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της προηγμένης τεχνολογίας των πελματογράφων της Peditech είναι:

  •          Ο καινοτόμος συνδυασμός αξιολόγησης και επανεκπαίδευσης στάσης, βάδισης και ισορροπίας μέσω διαδραστικών συστημάτων
  •          Οι ακριβείς μέθοδοι ανάλυσης που πληρούν στο μέγιστο τις αντίστοιχες ανάγκες και των πιο απαιτητικών χρηστών
  •          Η πολυδιάστατη μέτρηση που επιτρέπει γρήγορη και ακριβή διάγνωση των κινητικών αποκλίσεων στάσης και βάδισης
  •          Η δυνατότητα σύνδεσης των συστημάτων ανάλυσης με άλλα μέσα εμβιομηχανικών αναλύσεων της κίνησης

Για περισσότερες πληροφορίες ή για ένα ραντεβού πελματογραφήματος επικοινωνήστε μαζι μας.